Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rabit Początkujący
|
Wysłany: Pią Lis 26, 2004 4:08 pm Temat postu: Ukryty webserv |
|
|
Jeżeli mam zainstalowanego go na Win Xp, i mam 2 profile, a chce zrobić coś takiego:
Pc mam wlaczonego 24 na dobe
i chce zeby webserv byl wlaczony caly czas nawet jak zmienie profil lub wyloguje sie, da sie coś takiego ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
Kimor Początkujący
|
Wysłany: Pią Lis 26, 2004 4:57 pm Temat postu: |
|
|
Kazdy profil ma swoje ustawienia co do autostartu, Musisz na dwuch profilach zainstalowac webserv a pozniej po przelogowaniu uruchamiasz web serv. |
|
Powrót do góry |
|
|
rabit Początkujący
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2004 8:24 pm Temat postu: |
|
|
Ale to podczas wylogowywania nie będzie widoczna przecież, a mi chodzi tak że zawsze będzie. Tak jakby było włączone w systemie. |
|
Powrót do góry |
|
|
Kimor Początkujący
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2004 9:09 pm Temat postu: |
|
|
Wydaje mi sie ze nie da sie czegos takiego zrobic. W momencie kiedy sie wylogowujesz zostaja zakonczone wszystkie procesy na profilu ktory byl wlaczony. i teraz jak sie zalogujesz pod innym userem to sa ladowane nowe ustawienia. Mozesz zrobic tak aby dodac webserv do autostartu i wtedy po zalogowaniu automatycznie bedzie ci sie ladowal i uruchamial. |
|
Powrót do góry |
|
|
rabit Początkujący
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2004 9:36 pm Temat postu: |
|
|
NO tak, ale przecież jakieś programy podczas wylogowywania są włączone, wystarczy wiedzieć tylko jak je wlączyć |
|
Powrót do góry |
|
|
gaku Początkujący
|
Wysłany: Sob Sty 01, 2005 7:47 pm Temat postu: |
|
|
trzeba wejsc w uslugi windows i ustawic zeby webserwer uruchamial sie automatycznie, chyba powinno pomoc, jelsi nie to chlopaki musza napisac dodatkowa latke zeby moc uruchomic serwer jako usluge systemowa |
|
Powrót do góry |
|
|
WebServ Administrator
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2005 6:39 pm Temat postu: |
|
|
Jest pewien prosty sposób jeśli chcesz pracować na różnych profilach. Mianowicie użyć przełączenia usera, a nie wylogowania, jednak wtedy w pamięci są załadowane wszystkie profile.
Innym sposobem może być ustawić w administracji itp, aby aplikacja włączała się przy włączaniu windowsa i wyłączała przy wyłączaniu, ale osobiście nigdy tego nie robiłem. |
|
Powrót do góry |
|
|
gaku Początkujący
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2005 7:05 pm Temat postu: |
|
|
toz przeciez o tym mowie, ze trzeba ustawic zeby wlaczal sie jakos uslyga systemowa a nie profilowa :] |
|
Powrót do góry |
|
|
bimas Gość
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2005 8:35 pm Temat postu: |
|
|
System przy przelogowaniu nie wyłącza wszystkich procesów. Wyłącza tylko procesy włączone przez danego użytkownika... Systemowe zostają i przy przeładowaniu użytkownika resetują się [to zajmuje około 5-10s]. Nie znam skryptu aplikacyjnego żeby ustawić WebServer jako usługę systemową jednak napewno da radę to zrobić... Gene6 FTP Server integruje się z systemem jako 2 procesy [ikona w trau - proces użytkownika i server ftp - proces systemowy]. Mogę pokombinować i może pomogę w wdranżaniu pomysłu do Aplikacji |
|
Powrót do góry |
|
|
Sponsor Przeciętniak
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2005 9:43 pm Temat postu: |
|
|
CZŁOWIEK!!
Patrz na datę ostatniego postu!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
bimas Gość
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2005 9:50 pm Temat postu: |
|
|
Powtórzę się:
Powiem tak... Jako moderato powinieneś uszanować każdego użytkownika starającego się wnieść coś nowego niezależnie od tematu i daty ostatniego posta... jeśli ci się nie podoba to dlaczego nie usuniesz tematów starych, przedawnionych lub dlaczego ich nie przełożysz do tzw ARCHIWUM??? Dziwi mnie że użytkownicy tutaj piszą z takim moderatorem... hmmm jednym zdaniem kiepski moderator z ciebie nie wiesz co do ciebie należy [napewno nie należy opieprzać użytkowników - szczególnie nowych - wdranżających coś nowego w pomysł/projekt]
DODATEK: Jeśli stwierdzasz że to jest zaśmiecanie forum to poprostu usuń forum... po co wogóle to forum skoro nie można pisać
Pozdro |
|
Powrót do góry |
|
|
Sponsor Przeciętniak
|
Wysłany: Pon Lip 11, 2005 1:05 am Temat postu: |
|
|
bimas napisał: | Powtórzę się:
Powiem tak... Jako moderato powinieneś uszanować każdego użytkownika starającego się wnieść coś nowego niezależnie od tematu i daty ostatniego posta... jeśli ci się nie podoba to dlaczego nie usuniesz tematów starych, przedawnionych lub dlaczego ich nie przełożysz do tzw ARCHIWUM??? Dziwi mnie że użytkownicy tutaj piszą z takim moderatorem... hmmm jednym zdaniem kiepski moderator z ciebie nie wiesz co do ciebie należy [napewno nie należy opieprzać użytkowników - szczególnie nowych - wdranżających coś nowego w pomysł/projekt]
DODATEK: Jeśli stwierdzasz że to jest zaśmiecanie forum to poprostu usuń forum... po co wogóle to forum skoro nie można pisać
Pozdro |
Słuchaj koleś
Po 1: Ten temat jest STARY i nie powinien być wznawany nie znosząc NIC przydatnego do niego
Po 2: Nie oceniaj ludzi w pierwszym dniu na forum, to świadczy więcej o tobie niż o mnie (jestem szanowany przez administratorów, i gdyby chcieli może nawet by mi admina dali)
Po 3: Archiwum nie jest praktyczne na tym forum
Jednym słowem -> Odpieprze sie koleś i nie gadaj bzdur, chcesz się kłucić? spoko dla mnie, i tak wyjdę z racją
//Zamykam temat, paranoja |
|
Powrót do góry |
|
|
|